Blæse- og messinginstrumenter

Blæse- og messinginstrumenter

Blæseinstrumenter

Blæseinstrumenter er de instrumenter, hvor lyden frembringes af vibration af luft i et rør eller et rør. Den nøglefaktor, der påvirker tonehøjden, der produceres, er frekvensen af ​​luftvibrationer, der i høj grad afhænger af størrelsen på luftkammeret eller røret. Større størrelse på luftkammeret dybere vil være den producerede lyd.

Nogle instrumenter som fløjte har huller i røret for at ændre lydens tonehøjde. Dækning og afdækning af disse huller ændrer luftens sti, som direkte påvirker luftkammerets størrelse, der ændrer frekvensen og til sidst tonehøjden. Nogle af de mest populære blæseinstrumenter er fløjte, klarinet, fagot, engelsk horn, saxofon, sækkepipe og mundharmonika.

Messinginstrumenter

Messinginstrumenter producerer en unik lyd og tekstur. De arbejder på princippet om luftvibration og lydfrekvens. Den producerede tonehøjde er direkte relateret til størrelsen på luftkammeret, der afhænger af størrelsen og længden af ​​røret, røret eller instrumentet.

Jo større kammerets størrelse er, jo lavere er lydens tonehøjde. Disse instrumenter har huller eller ventiler, der bruges til at styre luftens vej.

Skriv et svar